Η ιστοσελίδα βρίσκεται υπό ενημέρωση.

ΕφημερίαΚαθημερινά, όλο το 24ωρο
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (Π.Μ.Σ.): ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΣΤΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΙΑ

Επιστημονικός Υπεύθυνος:      Ρηγόπουλος Δημήτριος, Καθηγητής

Υπεύθυνοι Προγράμματος:       Τυλιγάδα Αικατερίνη, Καθηγήτρια Φαρμακολογίας

Κατούλης Αλέξανδρος, Αναπληρωτής. Καθηγητής

 Αντικείμενο του Π.Μ.Σ είναι η παροχή υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στις σύγχρονες κλινικές και εργαστηριακές διαγνωστικές μεθόδους της Δερματολογίας και της Αλλεργιολογίας.

Ειδικότερα σκοπός του Π.Μ.Σ είναι να εκπαιδεύσει και να εξειδικεύσει νέους επιστήμονες στο ευρύτατο πεδίο της διαγνωστικής προσπέλασης των δερματικών και αλλεργικών νοσημάτων με την χρήση τόσο κλινικών όσο και εργαστηριακών τεχνικών. Επιπρόσθετος σκοπός είναι οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν πλήρως στην πρακτική εφαρμογή των διαγνωστικών τεχνικών και στην ορθολογική ερμηνεία των εργαστηριακών μεθόδων ώστε να εφαρμόζουν ορθολογικά και έγκυρα διαγνωστικούς αλγόριθμους στην Δερματολογία και την Αλλεργιολογία.

Η χρήση νέων διαγνωστικών μεθόδων που απαιτούν θεωρητική κατάρτιση στις αρχές τους, εξοικείωση στην πρακτική εφαρμογή τους και γνώση των ειδικών παθοφυσιολογικών μηχανισμών.

Οι απόφοιτοι του Π.Μ.Σ θα μπορούν να στελεχώσουν Κλινικές και Μονάδες Δερματολογίας και Αλλεργιολογίας τόσο του Δημόσιου όσο και του Ιδιωτικού Τομέα που εφαρμόζουν σύγχρονες διαγνωστικές τεχνικές, να απασχοληθούν σε θέσεις (πχ της φαρμακευτικής βιομηχανίας και εφαρμοσμένης ιατρικής τεχνολογίας) που απαιτούν ιδιαίτερη εξειδίκευση και γνώση στην διαγνωστική προσπέλαση δερματικών ή και αλλεργικών παθήσεων και στις ειδικές μεθόδους που εφαρμόζονται.

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την απονομή του Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών είναι τέσσερα (4) εξάμηνα.

ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (Π.Μ.Σ.): «ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ – ΔΕΡΜΑΤΟΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑ»

A) Φαρμακευτική Σχολή (Ε.Κ.Π.Α)

Υπεύθυνος Προγράμματος:      Ράλλης Μιχαήλ, ΕπίκουροςΚαθηγητής

Β) Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική Αφροδίσιων & Δερματικών Νόσων

Υπεύθυνη Προγράμματος:        Χατζηϊωάννου Αργυρώ ,  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Σκοπός του διατμηματικού Π.Μ.Σ. είναι η κατάρτιση και εξειδίκευση νέων επιστημόνων, πτυχιούχων Φαρμακοποιών, Ιατρών, Βιολόγων, Βιοχημικών, Χημικών, Χημικών Μηχανικών στο αντικείμενο της «Κοσμητολογίας – Δερματοφαρμακολογίας». Συνδιοργανώνεται από το τμήμα της Φαρμακευτικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και την Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων του Νοσοκομείου “Ανδρέας Συγγρός”.

Η διάρκεια του Π.Μ.Σ. είναι 12 μήνες.