Η ιστοσελίδα βρίσκεται υπό ενημέρωση.

ΕφημερίαΚαθημερινά, όλο το 24ωρο

Κέντρο Μελανώματος και Καρκίνου Δέρματος

Πρόκειται για ένα σύγχρονο και λειτουργικό χώρο, ο οποίος υποδέχεται καθημερινά ασθενείς με δερματοογκολογικές παθήσεις, επιτελώντας ένα σημαντικό έργο απέναντι σε μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη νόσο, που εξελίσσεται σε σύγχρονη μάστιγα.

Το κέντρο εξειδικεύεται στη διάγνωση και θεραπεία ασθενών με καρκίνο του δέρματος, μελάνωμα ή προκαρκινικές αλλοιώσεις, συμβάλει στην παρακολούθηση ατόμων υψηλού κινδύνου και προάγει την εκπαίδευση ασθενών, γιατρών και κοινού ως προς την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.

Επιπλέον, στο τμήμα διενεργούνται κλινικές μελέτες σε ό,τι αφορά νέες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους, ενώ παράλληλα γίνεται έρευνα πάνω στην επιδημιολογία, την παθογένεια και την πρόγνωση του μελανώματος.

Το Κέντρο Μελανώματος & Καρκίνου Δέρματος αποτελεί κέντρο αναφοράς για σπάνιους όγκους, όπως το σάρκωμα, τους όγκους κυττάρων του Merkel και τα δερματικά λεμφώματα.

 

Υπηρεσίες του Κέντρου Μελανώματος:

  • Ψηφιακή Χαρτογράφηση Σπίλων
  • Συνεστιακή μικροσκόπηση (Confocal Microscopy)
  • Διαγνωστικές βιοψίες
  • Μοριακή διάγνωση & Γενετική Συμβουλευτική

Επιπλέον, διενεργείται Ογκολογικό Συμβούλιο, όπου μια ομάδα εξειδικευμένων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (Δερματολόγοι, Χειρουργοί, Παθολογονατόμοι, Ογκολόγοι, Ακτινοθεραπευτές) συνεδριάζουν σε εβδομαδιαία βάση προκειμένου να οριστεί η κατάλληλη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση των ασθενών.

Τέλος, η δωρεά του μηχανήματος VECTRA WB360 προσφέρει:

  • Tρισδιάστατη απεικόνιση μέσα από 92 κάμερες, οι οποίες τραβούν μια στιγμιαία φωτογραφία παρέχοντας τη δυνατότητα να παρακολουθούνται όλες οι βλάβες ενός ασθενούς ταυτόχρονα, όπως και οι μεταβολές τους στον χρόνο.
  • Μέσω 3D καταγραφής, φωτογράφισης σχεδόν όλου του δέρματος του ασθενούς, εξοικονομώντας χρόνο και βελτιώνοντας την άνεση του ασθενούς.
  • 3D εικόνες υψηλής ευκρίνειας που μειώνουν την απαιτούμενη ποσότητα κοντινών εικόνων.

Οι ενσωματωμένοι αλγόριθμοι Τεχνητής Νοημοσύνης που περιέχει το VECTRA WB360 επιτρέπουν την αυτοματοποιημένη συγκέντρωση όλων των βλαβών του δέρματος ενός ασθενούς, ενώ παρέχουν και το πλεονέκτημα της σύγκρισης σε εξακολουθητικές φωτογραφίσεις.

Το μηχάνημα χρησιμοποιείται για ασθενείς με ιστορικό μελανώματος ή με αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του δέρματος (ιστορικό προηγούμενου καρκίνου δέρματος, οικογενειακό ιστορικό μελανώματος, ιστορικό έντονης έκθεσης στον ήλιο με πολλαπλά εγκαύματα κ.ά.).

Σταδιακά, η χρήση του δύναται να επεκταθεί σε υγιή άτομα για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, καθώς και σε άλλους δερματολογικούς ασθενείς, για την παρακολούθηση ενός μεγάλου εύρους δερματολογικών νοσημάτων, όπως της ψωρίασης, της λεύκης, των πομφολυγωδών νοσημάτων, για τη διαχείριση εγκαυμάτων κ.ά.